Drveni ENplus® pelet

Kliknite naslov ako želite saznati više o Enplus certifikaciji

Pelet po svjetskim standardima

Pelet je presovani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Automatika sagorijevanja stavlja pelete u rang sa lož uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju zadanu temperaturu, te imaju automatsko doziranje potrebne količine peleta. Zbog jednostavnosti prilikom korištenja, grijanje na drveni pelet u prednosti je u odnosu na grijanje na drva. Zbog iznimne čistoće sagorijevanja gotovo da nema nikakve emisije plinova u atmosferu.

DRVOSJEČA Vam nudi pelet ENplus® A2 kvaliteta proizveden u skladu sa normama propisanim od strane Europskog vijeća za pelet odnosno krovne kuće ENplus®-a! Tako naš pelet ima nisku stopu vlage, iznimnu gustoću te iza sebe ostavlja minimalnu količinu pepela, a što stvarno proizilazi iz njegove vrhunske kvalitete.

Kako znate zasigurno da ćete dobiti pelet tog kvaliteta? Jednostavno - DRVOSJEČA je PRVI i JEDINI ovlašteni ENplus® distributer peleta u Bosni i Hercegovini!

ENplus® mnogi shvataju kao obični certifikat u oblasti proizvodnje i prodaje peleta ali je to zapravo zakonski pred Svjetskim sudovima zaštićeno kao svojevrstan standard koji garantira kvalitetu samog peleta kao proizvoda a onda i kvalitetu njegovom puta do krajnjeg kupca.

Dakle, ENplus® certifikovani proizvođač, odnosno u našem slučaju distributer, se obvezuje da svoje proizvode i usluge prodaje i pruža krajnjim korisnicima strogo i isključivo po standardu koji je propisan od strane ranije spomenutog Europskog vijeća za pelet odnosno krovne kuće ENplus®-a.

Naša kompanija je PRVA i JEDINA u Bosni i Hercegovini uspješno ispunila mnogobrojne uslove i prepreke za uvođenje ENplus® svjetskog standarda u distribuciji peleta te u konačnici PRVA i JEDINA u Bosni i Hercegovini dobila certifikat od strane ENplus® organizacije.

Pozovite nas i poručite Vaš ENplus certificirani pelet te se uvjerite u iznad navedene činjenice!

Samo sunce grije bolje od nas!

Vaš drvosječa

Drvosječa pelet

Drvosječa eko pelet
Utovaranje eko peleta
Drvosječa Enplus pelet u vreći od 15 kg

Naši proizvodi

Ogrijevno drvo iscijepano

Koliko ste puta čuli kako je drvo tvrdih lišćara najbolje drvo za ogrjev? To nije slučajno! Upravo drvo tvrdih lišćara najduže održava kuću toplom jer ne sagorijeva brzo a prilikom sagorijevanja ispušta energiju od čak 1.850kWh po prostornom metru!
Više o proizvodu

Pelet

Pelet je presovani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Automatika sagorijevanja stavlja pelete u rang sa lož uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju zadanu temperaturu, te imaju automatsko doziranje potrebne količine peleta.
Više o proizvodu

Briketi

Briket je čvrst energent biljnog porijekla. Proces proizvodnje se sastoji od usitnjavanja sirovine a zatim njenog kompresovanja pod visokim pritiskom kako bi se dobio kompaktan briket koji po izgledu podsjeća na ogrijevno drvo.
Više o proizvodu

Kameni ugalj

Mrki ugalj je tamno sive do crne boje. Odlikuje se visokom toplotnom vrijednošću zbog čega se u najvećoj mjeri primjenjuje u industriji. Koristi se i u domaćinstvima za veće sisteme i instalacije grijanja koji mogu da podnesu veliku toplotnu vrijednost mada ima primjenu i u širokoj potrošnji.
Više o proizvodu

Lignit ugalj

Lignit ugalj je smeđe do crne boje. Zbog svoje primjene i količine, predstavlja izuzetan potencijal u energetskom smislu. Toplotne vrijednosti uglja lignit se kreću od 9.500 - 14.500 kJ/kg.
Više o proizvodu