Slideshow drva cijene (2)

Samo sunce grije bolje od nas!

Samo sunce grije bolje od nas!

Samo sunce grije 
bolje od nas!

Samo sunce grije bolje od nas!

Samo sunce grije 
bolje od nas!

Samo sunce grije bolje od nas!

Naši proizvodi

Ogrijevno drvo iscijepano

Koliko ste puta čuli kako je drvo tvrdih lišćara najbolje drvo za ogrjev? To nije slučajno! Upravo drvo tvrdih lišćara najduže održava kuću toplom jer ne sagorijeva brzo a prilikom sagorijevanja ispušta energiju od čak 1.850kWh po prostornom metru!
Više o proizvodu

Pelet

Pelet je presovani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Automatika sagorijevanja stavlja pelete u rang sa lož uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju zadanu temperaturu, te imaju automatsko doziranje potrebne količine peleta.
Više o proizvodu

Briketi

Briket je čvrst energent biljnog porijekla. Proces proizvodnje se sastoji od usitnjavanja sirovine a zatim njenog kompresovanja pod visokim pritiskom kako bi se dobio kompaktan briket koji po izgledu podsjeća na ogrijevno drvo.
Više o proizvodu

Kameni ugalj

Mrki ugalj je tamno sive do crne boje. Odlikuje se visokom toplotnom vrijednošću zbog čega se u najvećoj mjeri primjenjuje u industriji. Koristi se i u domaćinstvima za veće sisteme i instalacije grijanja koji mogu da podnesu veliku toplotnu vrijednost mada ima primjenu i u širokoj potrošnji.
Više o proizvodu

Lignit ugalj

Lignit ugalj je smeđe do crne boje. Zbog svoje primjene i količine, predstavlja izuzetan potencijal u energetskom smislu. Toplotne vrijednosti uglja lignit se kreću od 9.500 - 14.500 kJ/kg.
Više o proizvodu

Obavještenja za korisnike

16 Apr
Akcija u Drvosječi: Iskoristite proljetnu akciju peleta u Drvosječi i uštedite
02 Apr
Zašto bi neko ko živi u stanu, odnosno u objektu kolektivnog stanovanja i kao takav se grije na javni sistem grijanja, bio u boljoj finansijskoj poziciji tokom zime nego neko ko živi u vlastitom domaćinstvu te se grije...
18 Dec
🎄 Nova godina kuca na vratima, stih je kultne pjesme koju svi slušaju u ovo doba godine. ❄️ Snijeg će ubrzo prekriti ulice a kako snijeg više pada – još više padaju i temperature! 😊 Ali za to nema brige! Da Vam Nova...

Kontaktirajte nas na besplatni info telefon ili preko maila!

Album slika

Mašinsko cijepanje drva
Istovaranje trupaca
Utovar iscijepanih drva