Iscijepano ogrijevno drvo

VAŠ DRVOSJEČA VAM NUDI DRVA REZANA IZ TRUPACA TVRDIH LIŠĆARA – BUKVA, HRAST I GRAB

Savjeti o skladištenju drva

Koliko ste puta čuli kako je drvo tvrdih lišćara (bukva, hrast i grab) najbolje drvo za ogrjev? To nije slučajno! Upravo drvo tvrdih lišćara najduže održava kuću toplom jer ne sagorijeva brzo a prilikom sagorijevanja ispušta energiju od čak 1.850kWh po prostornom metru!

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, svojim kupcima dajemo savjete za pravilno skladištenje iscijepanog drveta tvrdih lišćara:

  1. Drvo po mogućnosti uskladištiti na sunčanim mjestima izloženim vjetru i obavezno na suhoj podlozi
  2. Odignuti drvo od tla najmanje 20cm kako bi se spriječilo prelazak vlage iz tla
  3. Nikako ne skladištiti svježe cjepanice u zatvorenim, a posebno ne u vlažnim prostorijama (npr. podrumu), te ih ne umotavati u materije koji bi usporili ili prekinuli proces prirodnog sušenja
  4. Nakon ljetnog perioda sušenja drvo je poželjno zaštiti od padavina

Ložite li upravo suhim drvima, uštedit ćete energiju i lakše postići željenu temperaturu prostorije.

Vaš DRVOSJEČA Vam nudi drva rezana iz trupaca tvrdih lišćara (bukva, hrast i grab) i cijepana u glavnje prečnika u prosjeku 5-20 cm. Fiksni prečnik ne postoji te kupac može zahtjevati dimenzije po želji u skladu sa svojim potrebama!

Vaš drvosječa

Bukova drva

Mašinsko cijepanje drva
Istovaranje trupaca
Utovar iscijepanih drva

Naši proizvodi

Ogrijevno drvo iscijepano

Koliko ste puta čuli kako je drvo tvrdih lišćara najbolje drvo za ogrjev? To nije slučajno! Upravo drvo tvrdih lišćara najduže održava kuću toplom jer ne sagorijeva brzo a prilikom sagorijevanja ispušta energiju od čak 1.850kWh po prostornom metru!
Više o proizvodu

Pelet

Pelet je presovani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Automatika sagorijevanja stavlja pelete u rang sa lož uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju zadanu temperaturu, te imaju automatsko doziranje potrebne količine peleta.
Više o proizvodu

Briketi

Briket je čvrst energent biljnog porijekla. Proces proizvodnje se sastoji od usitnjavanja sirovine a zatim njenog kompresovanja pod visokim pritiskom kako bi se dobio kompaktan briket koji po izgledu podsjeća na ogrijevno drvo.
Više o proizvodu

Kameni ugalj

Mrki ugalj je tamno sive do crne boje. Odlikuje se visokom toplotnom vrijednošću zbog čega se u najvećoj mjeri primjenjuje u industriji. Koristi se i u domaćinstvima za veće sisteme i instalacije grijanja koji mogu da podnesu veliku toplotnu vrijednost mada ima primjenu i u širokoj potrošnji.
Više o proizvodu

Lignit ugalj

Lignit ugalj je smeđe do crne boje. Zbog svoje primjene i količine, predstavlja izuzetan potencijal u energetskom smislu. Toplotne vrijednosti uglja lignit se kreću od 9.500 - 14.500 kJ/kg.
Više o proizvodu