FSC® CoC certifikat

Kliknite naslov ako želite saznati više o FSC® certifikaciji

FSC® CoC certifikat

Vijeće za nadzor šuma (eng. Forest Stewardship Council®), odnosno skraćeno FSC® , je nevladina organizacija koja je osnovana 1993. godine kao odgovor na deforestaciju u svijetu, propagirajući tom prilikom isključivo smatranje prihvatljivim izvorom šumskih proizvoda samo one proizvode koji dolaze iz šuma kojima se upravlja na ispravan (odgovoran) način.

Certifikacija u skladu s FSC® standardima je čin na dobrovoljnoj bazi, koji ima za cilj podržati odgovorno upravljanje šumama na globalnom nivou. S obzirom da svi učesnici u lancu nabavljanja proizvoda od drveta moraju biti certificirani. 

S tim u vidu, kupovinom drvenog proizvoda od FSC® certificirane kompanije, kupac može biti siguran da kupljeni šumski proizvod (drvo, drvni proizvod, papir i proizvod od papira) dolazi iz šuma kojima se upravlja odgovorno.

Kompanija DRVOSJEČA je nosioc FSC® CoC certifikata od novembra 2022. godine. Općenito je prihvaćeno da se bogatstvom šuma i pripadajućom zemljom treba upravljati na način da se poštuju sociološke, ekonomske, ekološke, kulturne i duhovne potrebe sadašnjih i budućih generacija.

FSC certifikat predstavlja potvrdu o kvalitetnom pristupu naše kompanije šumskim resursima koja se, sa ovim certifikatom, sada međunarodno priznaje da svoje poslovanje u sektoru drvne industrije vodi u skladu sa strogim kriterijima. Zapravo, to je priznanje našem dugogodišnjem radu i trudu u sektoru drvne industrije a koji pokazujemo već preko 20 godina, na odgovoran i ispravan način upravljajući šumom koja je u Bosni i Hercegovini izuzetno značajan prirodni resurs.

Obzirom da je certifikacija proces, a ne jednokratna akcija, to je trajna posvećenost odgovornom upravljanju koje je, kad je šuma u pitanju, od kritične važnosti. To u osnovi znači da će održavanje visokih standarda, po odredbama FSC-a,   biti trajna orijentacija naše kompanije, te da je pred nama niz obaveza koje moramo ispuniti kako bismo zadržali certifikat. 

Kompanija DRVOSJEČA, kao jedna od najvećih u segmentu poslovanja sa svim vrstama ogrijeva, će uložiti maksimalan mogući trud i napor da tržište Bosne i Hercegovine uredi po svjetskom FSC® standard, pružajući tom prilikom svojim kupcima na domaćem ali i na inostranom tržištu ogrjev isključivo vrhunske, standardizirane, kvalitete. 

Za listu naših proizvoda za koje smo FSC certificirani, budite slobodni kontaktirati nas ili nas potražite u zvaničnoj FSC bazi podataka: https://connect.fsc.org/fsc-public-certificate-search

Samo Sunce grije bolje od nas!

Vaš drvosječa