Zašto bi neko ko živi u stanu, odnosno u objektu kolektivnog stanovanja i kao takav se grije na javni sistem grijanja, bio u boljoj finansijskoj poziciji tokom zime nego neko ko živi u vlastitom domaćinstvu te se grije na vlastito ložište? Jedan grijanje plaća po utrošku na mjesečnom nivou, odnosno „na rate“, a drugi mora svake godine „odjednom“ potrošiti poveću svotu novca i tako značajno umanjiti svoj kućni budžet u trenutku a sve kako bi nabavio ogrjev i tako imao topao dom!?

E pa toj nejednakosti je došao kraj! Uz novu i jedinstvenu pogodnost za olakšavanje nabavke ogrjeva u Drvosječi, za sva fizička lica u Bosni i Hercegovini (FBiH i RS) je od sada moguća kupovina ogrjeva na 10 (deset) jednakih mjesečnih rata – i to samo uz ličnu kartu,  bez kamata, dodatnih troškova i mnoštva papirologije.

Zaboravite na razne formulare i zahtjeve koji su Vam inače potrebni da biste kupili nešto „na rate“ – u Drvosječi je to sve puno jednostavnije.

Potrebna dokumentacija za sklapanje Ugovora o kupovini ogrjeva na rate je:

·         Original CIPS prijava

·         Original potvrda o otvorenom žiro računu u banci

·         Kopija lične karte (moguće za iskopirati u našim prostorijama)

·         Kopija ugovora o radu (moguće za iskopirati u našim prostorijama) – nije bitno da li je na neodređeno ili na određeno vrijeme!

Sve što je potrebno da biste ostvarili kupovinu bilo koje vrste ogrijeva na čak 10 rata jeste da sa sobom ponesete iznad navedenu dokumentaciju, posjetite Vama najbližu podružnicu DRVOSJEČE te da sklopite Ugovor o kupovini ogrjeva na rate.

Ugovor se sklapa na licu mjesta te ste tako samo jednim dolaskom u DRVOSJEČU riješili brige za zimu!

Jedini uslovi koji su potrebni za ostvarenje ovakve mogućnosti kupovine na rate su:

1.       Godine starosti od 18 do 60 godina

2.       Stalno prebivalište u BiH

Obzirom da se prijava za kupovinu ogrjeva na rate odvija početkom proljeća (april mjesec) kada se tradicionalno i nabavlja ogrijev jer su tada uslovi za nabavku najpovoljniji, kupac plaća prvih 5 (pet) rata po dinamici na način da prvu ratu plaća neposredno nakon sklapanja ugovora a preostale 4 u naredna četiri mjeseca.  Nakon uplate pete rate, kupcu se isporučuje ugovorena roba u cjelokupnoj količini. Samim tim, ogrjev će biti isporučen kupcu u septembru mjesecu odnosno prije početka zime što znači da kupac preostalih, zadnjih, 5 (pet) rata plaća nakon primitka cjelokupne količine ogrjeva.

Poučeni ranijim situacijama na tržištu, važno za napomenuti je i da Drvosječa garantuje da se cijene ugovorene robe neće mjenjati/povećavati za vrijeme trajanja ugovora te je tako ovakav način kupovine postao ujedno i najsigurniji način nabavke ogrjeva. Cijena po kojoj sklopite Ugovor o kupovini na rate Vam, dakle, zagarantovano ostaje ista tokom cijelog trajanja ugovora!

I to je to! Spomenutu potrebnu dokumentaciju za sklapanje Ugovora skoro svi imamo kod kuće “negdje u ladici” te je samim tim postupak kupovine na ovaj način jako jednostavan.

Za kupovinu na ovaj način Vam je na raspolaganju cijeli asortiman naših proizvoda pa tako i drveni ENplus A1 i A2 visokokvalitetni pelet, ogrijevno iscijepano drvo i drveni briket!

Prepustite Vaše brige o grijanju nama i to baš onako kako glasi slogan ovog projekta - DRVOSJEČA cijepa brige, grije dane – bez kamata a na rate!